Header Ads

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Έδεσσα


Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 το κεντρικό σχολείο των Γιαννιτσών καθώς και το παράρτημα της Έδεσσας στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής επισκεφθήκαμε την πόλη της της Έδεσσας, της πόλης των καταρρακτών. 

Στην αρχή της επίσκεψης ξεναγηθήκαμε και την παραδοσιακή συνοικία των μύλων. Στους μύλους εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο νερού μια πρότυπη διατηρητέα περιοχή και να δούμε τους μύλους της γεύσης και της υδροκίνησης, το ερπετάριο , την έκθεση ορυκτών, το σησαμοτριβείο, τον θερινό κινηματογράφο.   Στην συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι όπου θαυμάσαμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών κτίσματα τα οποία είναι διατηρητέα, τα πλακόστρωτα στενά σοκάκια και να θαυμάσουμε την υπέροχη διαδρομή. Πληροφορηθήκαμε από τις μέχρι τώρα ανασκαφές που έχουν γίνει στα οικόπεδα του Βαροσίου έχει έρθει στο φώς η οχύρωση της αρχαίας ακρόπολης της πόλης κτίσματα που ανάγονται στην προϊστορική περιοχή. 
Στην ίδια συνοικία βρίσκονται το παρθεναγωγείο κτίσμα του 19ου αιώνα καθώς επίσης οι Εκκλησίες της Παλαιάς Μητροπόλεως Εδέσσης  Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς  και ο Ιερός Ναός Πέτρου και Παύλου. Στο τέλος της επίσκεψης επισκεφθήκαμε τους διάσημους καταρράκτες της Έδεσσας . Οι καταρράκτες βρίσκονται στην άκρη του βράχου σε ένα γεωπάρκο με 12 καταρράκτες με διασημότερο και εντυπωσιακότερο τον καταρράκτη «Κάρανο» ύψους άνω των 70m που πήρε το όνομα από τον πρώτο βασιλιά της αρχαίας Μακεδονίας. 

Να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες για την ξενάγηση και την φιλοξενία στον υπεύθυνο του παραρτήματος του σχολείου της Έδεσσας  Κύριο Δημήτρη Νικολάου για την ξενάγηση και την οργάνωση της επισκέψεως.


















Δεν υπάρχουν σχόλια