Header Ads

Παρουσία του ΣΔΕ Γιαννιτσών στη δράση "το ΕΠΑΛ δημιουργεί"

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Γιαννιτσών έδωσαν το παρόν στην έκθεση - εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί» στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου που συνδιοργάνωσε το 1o ΕΚ Γιαννιτσών με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας καθώς και το Δήμο Πέλλας. 
Στόχος της έκθεσης ήταν  η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου, των έργων που υλοποίησαν οι μαθητές στη διάρκεια του σχολικού έτους, την ενημέρωση για τη δομή του και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, καθώς και την εφαρμογή του θεσμοθετημένου «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. 

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν οι 7 τομείς και οι 15 ειδικότητες που λειτούργησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν πλήθος μαθητικών έργων παράλληλα με οπτικό - ακουστικό υλικό που έχουν δημιουργήσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί. 
Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές αλλά και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει το Επαγγελματικό Λύκειο γεγονός που ενδεχομένως να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για ορισμένους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ. Ακολούθησε μουσική επένδυση των εγκαινίων από μαθητές των ΕΠΑΛ. 











Δεν υπάρχουν σχόλια