Header Ads

Επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά


Την Τετάρτη 15 Μάιου 2019 το σχολείο στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην κωμόπολη των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και υπήρξε δεινός θεολόγος, λόγιος και φιλόσοφος, διετέλεσε επίσκοπός Θεσσαλονίκης και η μνήμη του τιμάται στις 14 Νοεμβρίου κάθε χρόνου. 

Το Ιερό Ησυχαστήριο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έκτοτε λειτουργεί ως τις μέρες μας  ως γυναικείο μοναστήρι. Σε έναν τόπο ο οποίος αρχικώς δεν είχε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση και γενικότερα δεν υπήρχαν οι απαραίτητες υποδομές δημιουργήθηκε το μοναστήρι χάρη στις  προσπάθειες των αδελφών καθώς και τις προσπάθειες φίλων και προσκυνητών και προχώρησε και η κτιριακή ολοκλήρωση. Τα κτίρια του ησυχαστηρίου είναι παραδοσιακά κτισμένα με πρότυπο την αγιορείτικη αρχιτεκτονική. 

Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τις αδελφές μοναχές για το έργο το οποίο επιτελείται όπως φιλανθρωπικές ενέργειες,  καθώς και τις εργασίες οι οποίες γίνονται εντός της μονής όπως η παραδοσιακή αγιογραφία, ιεροραπτική, χρυσοκεντητική έκδοση πνευματικών βιβλίων, παρασκευή προϊόντων κ.α.







Δεν υπάρχουν σχόλια