Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της κοινωνίας-Αποφοίτηση 30-6-2025

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025, τα τρία τμήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (Γιαννιτσά-Έδεσσα-Αριδαία) πραγματοποίησαν, με την ίδια πάντα αγωνία, χαρά και συγκίνηση την ετήσια Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καθώς και την τελετή αποφοίτησης των τελοιόφοιτων εκπαιδευόμενών μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι οικονομικών του Δήμου Πέλλας, κ. Θ. Μάγγος και Παιδείας - Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Έδεσσας, κ. Β. Τρυψιάνης, ο εκπρόσωπος του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, κ. Ν. Ράπτης, Διευθυντής του ΓΕΛ Αξού, η Υποδιευθύντρια του συστεγαζόμενου 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, κα Ε. Μαζηρίδου, η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, κα Μ. Καρύπη, αλλά και οι τρεις τ. Διευθυντές του ΣΔΕ Γιαννιτσών , κ. Σ. Χριστοφορίδης, κα Σ. Αντωνακούδη και κα Δ. Πατρικίου, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, συγκεντρώθηκαν από νωρίς οι εκπαιδευόμενοι των τριών τμημάτων μαζί με τα συγγενικά τους πρόσωπα, παλαιοί απόφοιτοί μας που συνεχίζουν τη μαθησιακή τους πορεία είτε στο ΕΠΑΛ είτε και στο Πανεπιστήμιο κάποιοι από αυτούς.  

Μέσα σε γιορτινό κλίμα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που υλοποίησε το Σχολείο τη φετινή χρονιά, με έμφαση στα βιωματικά και διαθεματικά Σχέδια Δράσης. Παλαιοί απόφοιτοι θυμήθηκαν τις εμπειρίες τους από τα ΣΔΕ και οι τελειόφοιτοι μοιράστηκαν εμπειρίες, συναισθήματα και σχέδια για το μέλλον με  τους εκπαιδευτές και τους συνεκπαιδευόμενούς τους. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους απόφοιτούς μας για την προσπάθεια, την αγωνιστικότητα και το ήθος τους. Ευχαριστούμε και τους εκπαιδευτές και όλους όσους κόπιασαν για την προετοιμασία και την υλοποίηση της ημερίδας.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι "τα ΣΔΕ είναι οι άνθρωποί του". Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, τα στελέχη που αγωνίζονται από το πρωί ως το βράδυ και όχι μόνο αυστηρά το ωράριο εργασίας τους για τα Σχολεία που διοικούν, οι εκπαιδευτές που έρχονται συνειδητοποιημένοι στο χώρο και αποφασισμένοι να δώσουν πράγματα ως αντάλλαγμα για όλα αυτά που θα πάρουν, αλλά κυρίως οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν πίσω δισταγμούς και προβλήματα, να κάνουν την υπέρβαση και να λειτουργήσουν ομαδοσυνεργατικά δημιουργώντας ομάδες με όρια, κανόνες και ρόλους, είναι πράγματι τα απαραίτητα συστατικά για να λειτουργήσει ένα ΣΔΕ όπως πρέπει, σύμφωνα και με όσα οραματίζεται η ΕΕ και ορίζουν οι αρμόδιες ελληνικές εκπαιδευτικές αρχές.

Ο απόφοιτος του ΣΔΕ δεν τελειώνει απλώς ένα σχολείο. Αρχίζει ξανά τη ζωή στα χέρια του!